top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣταύρος Δάγλας

ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕΣ ΟΥΛΑ



Ο Ντάλε Φώτης (Φώτης Νικολάου Μάντζαρης) δεν πολυέβγαινε έξω απ’ το Μεγανήσι. Μια φορά όμως χρειάστηκε να πάει στην Αθήνα για να κοιταχτεί(1). Συμπτωματικά ευρίσκονταν τότε στο χωριό ο ξάδερφός του ο Παμίνος (Παναγιώτης Αριστείδη Μάντζαρης). Είχε αυτοκίνητο και τό ‘χε για την Αθήνα. Φεύγοντας τον πήρε μαζί του.


Στην Αθήνα όταν εμπήκαν  είχε νυχτώσει. Ένας δρόμος που πήραν είχε ανακλαστήρες στο οδόστρωμα και καθώς έπεφταν πάνω τους τα φώτα του αυτοκινήτου, γυάλιζαν σαν μάτια από γάτες. Πρέπει να  έκαναν εντύπωση στον Φώτη, γιατί μάλλον δεν είχε ξαναδεί και κάτι πήγε να πει γι’ αυτούς του Παμίνου. Δεν πρόλαβε όμως ν’ ανοίξει το στόμα του, γιατί εκείνη τη στιγμή ο Παμίνος επάτησε σε κάνα δυό απ’ αυτούς, ακούστηκε ο γνωστός θόρυβος που προκαλείται από το πάτημά τους και ο Φώτης αλλάζοντας ύφος βιάστηκε να τον συμβουλεύσει: πρόσεχεεε.


Χαμογέλασε ο Παμίνος και θέλεις από σύμπτωση, θέλεις επίτηδες, μετά απ’ ολίγο,  ο ένας τροχός του αυτοκινήτου επέρασε για κάποια δευτερόλεπτα πάνω από μία ολόκληρη σειρά ανακλαστήρων. Φυσικά ξανακούστηκε πιο έντονος αυτή τη φορά ο τρεμουλιαστός θόρυβος που κάνει το αυτοκίνητο σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και η έντονη διαμαρτυρία του Ντάλε Φώτη:

Τα τσάκισες ούλααα!


Λεξιλόγιο

Να κοιταχτεί = Εδώ, να πάει σε γιατρούς για ευρύτερο έλεγχο της υγείας του.

 
bottom of page